|

|
|

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]() |
SEA BUCKTHORN Deniz akdikeninin tohumlarının hassas bir şekilde işlenmesiyle elde edilen bir ekstredir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da yetişen bu bitki güçlü köklerinden dolayı doğada erozyona karşı kullanılır. Seabuckthorn; A Vitamini, C Vitamini B1, B12 Vitamini ve K Vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde kan dolaşım sistemi için tartışılmaz faydaları bulunan doymamış yağ asitleri linoik asit ve faydalı yağ asitleri ihtiva ettiğinden kroner kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde, kalp kapakçıklarının sağlığının korunmasında, kalp damarlarının sağlıklı çalışmasında etkili bir besin maddesidir. İçeriğindeki yağ asitlerinin yüz güzelliği için önemi büyüktür. Bu nedenle kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Harici olarak da maskelere eklenebilir. Kısacası bu bitkinin meyvelerinden elde edilen yağlar; kan dolaşım sisteminin düzenlenmesinde, toksinlerin vücuttan korunmasında Trigliserid seviyelerinin düzenlenmesinde, bağışıklık sisteminin desteklenmesinde ileriki yaşlarda kullanılması gereken mükemmel bir besin desteğidir. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

|
|